Perspectief

Het is maar hoe je het bekijkt. Ons huis is vol, rommelig, chaotisch en onoverzichtelijk.  Schoonmaken is een onmogelijke opgave, want je kan nergens bij. Het stofzuigen van alleen al de woonkamer duurt uren doordat ik constant bezig ben met het verplaatsen van te veel  zware en grote meubels. Mijn lief en ik strijden ons moe tegen de rotzooi en hebben besloten dat er nu echt wat aan gedaan moet worden. Maar nu komt het, wij zien niet alleen een groot verschil in de oorzaak van de chaos, onze oplossingen zijn ook tegengesteld aan elkaar.

Volgens mijn lief hebben we te weinig ruimte en is het daardoor in huis een rommeltje, we kunnen immers nergens onze spullen op een fatsoenlijke manier kwijt. Mijn lief ziet dan ook als ultieme oplossing een grootscheepse verbouwing voor zich. We verhogen de nok en creëren op die manier een extra kamer. We verplaatsen de trap, wat het weer mogelijk maakt om de badkamer te vergroten. We gooien de indeling op de begane grond om waardoor we de keuken met 75 procent kunnen vergroten.  En anders gaan we verhuizen naar een vrijstaande woonboerderij aan de Duitse grens.

Ik zie het allemaal heel anders. We hebben gewoon te veel spullen en moeten onze levensstijl vereenvoudigen. Hebben wij wel negentien handdoeken nodig? Heb ik wel meer dan vier paar schoenen nodig? Om nog maar te zwijgen over mijn verzameling oude camera’s,  de enorme hoeveelheid leuke vintage objecten en al die souvenirs van voorbije tijden.  Ik droom stiekem van een licht en luchtig interieur, een overzichtelijk en eenvoudig interieur, verfijnd en stijlvol. Ik lees over minimalisme en kijk filmpjes over “Tiny Houses”.   Ik vul heel wat vuilniszakken, doneer spullen aan het goede doel en geef heel veel weg.

Gelukkig zijn we allebei dromers. Hij droomt ’s avonds over groter wonen en kijkt daarbij op internet naar betaalbare woonboerderijen. Ik droom over een eenvoudige pure levensstijl en kijk  YouTube filmpjes over minimalisme en opruimen.  We dromen samen wat af en zolang we dromen, lopen  we elkaar niet in  de weg. Het is maar hoe je het bekijkt.