Klaar voor de start…

 

Ik ga het gewoon doen. Ik ga meedoen met Inktober. Inktober  is een 31-daagse “challenge” waarbij je, tijdens de maand oktober, iedere dag  een kunstwerk maakt met als hoofdmateriaal inkt. Het maakt niet uit of je ermee tekent of schildert, als je maar inkt gebruikt. De inkt mag aangevuld worden met andere materialen, als je ook maar inkt gebruikt. Het maakt ook niet uit welke kleur inkt je gebruikt, als het maar inkt is.

Door iedere dag met één en hetzelfde materiaal bezig te zijn, verbeter je je vaardigheden. En niet alleen je technische vaardigheden, ook je creatieve vaardigheden gaan erop vooruit. Althans dat zegt men. Ik ga het de komende maand aan den lijve ondervinden.

Ik ga het niet alleen doen, ik ga de samenwerking aan met mijn lieve bonusnichten Chantel en Heisha.  Jawel, dit zijn de bewuste bonusnichten waarover ik al eerder een blog schreef. Deze samenwerking  is niet alleen leuk en gezellig, maar ook gelijk een stok achter de deur. Ik moet nu wel creatief zijn, ik heb het met de meiden afgesproken. Een bijkomend voordeel is dat ik nu niet iedere dag hoef te presteren. We hebben de dagen onderling verdeeld en in plaats van 31 kunstwerken, hoef ik er nu slechts elf te maken. Ik heb nu drie dagen de tijd per werkstuk. Dat maakt zo’n project ook een stuk minder intimiderend.

En omdat ik het mijzelf graag wat extra ongemakkelijk maak, heb ik twee extra uitdagingen bedacht.

  1. Ik mag geen nieuwe materialen kopen. Ik moet het doen met de inktsoorten, pennen, penselen, stencils, stempels en papier wat ik al heb. Dus geen fijne uitstapjes naar de winkel waar ze kunstenaarsbenodigdheden verkopen of struinen over de markt. De “hoarder” in mij vindt deze uitdaging maar niks.
  2. Ik ga alle werkstukken online zetten. Ook die werkstukken waar ik minder trost op ben. En dit vind ik dus het aller engste. Tijdens de coaching gesprekken die ik heb gevoerd heb ik geleerd over de saboteur, dat stemmetje in je hoofd wat je steeds weer weet te overtuigen dat je iets niet kan of mag. Geloof me, mijn saboteur draait nu overuren.

 

En nu, is er geen weg meer terug. Het is afgesproken, mijn moeder weet het en ik heb het ook al aan jullie verteld. Ik ga de uitdaging aan. De potloden zijn geslepen, de inktpotjes gevuld en het papier is op maat gesneden.  We hebben zelfs onze eigen hashtag in het leven geroepen. Dus hou ons via Facebook en Instagram in de gaten en let daarbij op de hashtags #inktober2016 #tekenenmetchesa en #chesa.


Oh ja, en als je nog meer leuks wilt lezen, Heisha blogt ook.

 

Eén antwoord op “Klaar voor de start…”

Reacties zijn gesloten.