Jongleren 2.0

bordjesKen je het Chinees staatscircus? Met die geweldige jongleeracts, waarbij één persoon een tiental bordjes laat draaien op bamboestokken. Zolang de bordjes blijven draaien gaat het goed maar, zodra een bordje snelheid verliest en stilvalt, gaat het fout. Het stuk serviesgoed dondert dan is stukken uiteen op de grond. De jongleur is dus continu bezig om al deze bordjes draaiend te houden. En dan is er ook altijd de charmante assistent die de kapot gevallen bordjes vervangt en ook aanvult. Er zijn steeds meer bordjes die draaiend gehouden moeten worden.

Ik weet precies hoe deze jongleur in dit circus zich voelt. Zijn circus lijkt verdacht veel op mijn circus. Mijn bordjes zijn echter niet van porselein. Ik heb bordjes bestaande uit gezin, studie, werk, sociaal leven, mindfull zijn en noem maar op.  Ik heb niet alleen veel op deze bordjes, ik heb ook heel veel bordjes en ik moet ze allemaal draaiend houden.

Ach, als werkende en studerende moeder is het hele leven één hectische circusact, waarbij ik diverse rollen vervul. Soms ben ik de clown, soms de dompteur, soms de directeur, maar meestal de jongleeract.