Druk

Ik ben er in getrapt. Ondanks al mijn goede intenties heb ook ik last van DE modeziekte van deze tijd. Ik heb het druk.

Druk met mijn werk, druk met mijn studie, druk met mijn kinderen, druk met mijn huishouden, druk met alle berichtjes beantwoorden, druk met mijn to-do lijstjes, druk,druk,druk… Ik ren heen en weer, schrijf dingen op mijn to-do lijst, één item wegstrepen, twee dingen toevoegen. Kind moet weggebracht naar school, ander kind moet naar een arts. Was moet inde machine, niet vergeten de zooi bij thuiskomst ook in de droger gooien, anders gaat het stinken. Vaatwasser zeepjes zijn op, ook gelijk brood halen, de puber eet ineens als een bouwvakker.  Wat, hulp nodig met verhuizen/behangen/straatje leggen? Geen punt ik heb nog een gaatje in mijn agenda. O ja, sociaal leven, uh ik geloof dat ik mei 2032 weer beschikbaar ben.
Niet vergeten opgeven voor cursus mindfulness,  past nog precies in het agenda-gat tussen de colleges en de administratie. 45 minuten navelstaren en daarna mijn BTW aangifte voorbereiden.

Misschien beter ordenen, strakker plannen, nieuwe agenda kopen. Mooiere lijstjes maken. uiteraard allemaal Pinterest-waardig. Niet vergeten alles aantrekkelijk op de foto te zetten, want niet gepost is niet echt gebeurd.  Zo word ik pas echt productief. Hoe het met me gaat? Lekker druk, druk, druk.  Druk met interessante zaken, druk met interessant zijn, druk met interessant doen. Ooops tijd voor een stralende selfie. #allesondercontrole #mijnhaarzitaltijdperfectookalsiknetuitbedkom #nofilter

Dus nieuwe agenda gekocht en mooiere lijstjes gemaakt.  Iedere dag slechts plek voor 3 afspraken en maximaal 5 taken. Iedere dag wel plek voor zelfzorg en zorg voor mijn omgeving.  Uitgebreide adreslijst  met daarop de telefoonnummers van die personen die ik om hulp kan vragen. 
Iedere dag sluit mijn “kantoor” om 20.00 uur, daarna is het speeltijd. Lekker mijmeren, creatief bezig zijn, mooie boeken lezen onder een knuffeldekentje op de bank en dat allemaal onder het genot van een grote beker thee.  Lekker loom, heerlijk niet-productief. #schuldgevoelisafgeschaft

Voortaan ben ik dus parttime druk.

Follow my blog with Bloglovin